Toerisme – Activiteiten Winsum

Activiteiten in Winsum en omgeving

Dorpsgids Winsum

Dorpsgids Winsum

Ontdek het mooie Winsum door op pad te gaan met een dorpsgids. Tijdens deze rondleiding ontdek je al het moois dat Winsum te bieden heeft, zoals de karakteristieke kerken en molens.

Meer informatie? Klik dan hier

 

 

Ontdek Winsum vanaf het water!

Bij Marenland kun je een fluisterboot of sloep huren en genieten op het water. Naast de verhuur van boten biedt Marenland ook nog andere activiteiten, zoals suppen en kanovaren. Zo kun je in de zomer Winsum ontdekken vanaf het water.

Klik hier voor verdere informatie

 

Kanovaren Winsum
Pieterpad Winsum

Pieterpad

Voor de wandelaars onder ons is het Pieterpad natuurlijk dé wandelroute die je niet wilt missen. Ook door Winsum loopt het Pieterpad en is dit dus de uitgelegen kans om deze te bewandelen. Onze Bed and breakfast ligt zelfs aan het Pieterpad. 

 

Openluchtmuseum Het Hoogeland

Wil je het platteland van ruim 100 jaar geleden ontdekken? Ga dan naar het openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Je kunt hier rondkijken in oude gebouwen en zien hoe mensen vroeger werkten. Ga terug in de tijd en kijk je ogen uit!

Meer informatie? Klik dan hier

Openluchtmuseum Het Hoogeland
Kaarsenmakerij Eenrum

Kaarsenmakerij Wilhelmus

Wil je naar het pittoreske dorpje Eenrum? Neem dan vooral een kijkje in kaarsenmakerij Wilhelmus. Je kunt hier niet alleen kaarsen kopen, maar je kunt deze ook zelf maken.

Kijk hier voor meer informatie

Zeehondencentrum in Pieterburen

Wil je zeehonden kijken? Ga dan naar het Zeehondencentrum in Pieterburen. Dit centrum is het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa waar je verschillende activiteiten kunt doen. Zo kun je naast het zien van zeehonden ze ook vrijlaten, een tocht maken of zelfs een dagje meehelpen.

Benieuwd naar Pieterburen? Neem dan hier een kijkje 

Zeehonden Pieterburen
Dierenpark Leens

Dierenpark DoeZoo

Wil je een dierenpark bezoeken? Ga dan naar DoeZoo in Leens. Hier kun je niet alleen dieren bekijken, maar ze ook daadwerkelijk voelen, vasthouden en voeren. Een hele belevenis voor jong en oud!

Klik hier voor meer informatie

 

Museum Menkemaborg

Ontdek het leven en wonen in de 18e eeuw in museum Menkemaborg in Uithuizen. Menkemaborg is een volledig ingerichte Groninger borg dat een goed beeld geeft van leven toen.

Meer informatie? Klik dan hier

Menkemaborg Uithuizen
Vuurtoren Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Een dagje Schiermonnikoog? Pak dan de boot bij Lauwersoog en geniet van een dagje weg op een van de Waddeneilanden.

Ook kun je vanaf Eemshaven naar het Duitse eiland Borkum. Je kunt gemakkelijk met de trein naar Eemshaven en vanaf daar de boot pakken.

Overig

Hier vind je de mooiste routes om te wandelen, fietsen en varen.

Hier vind je alles wat te beleven is in het waddenland.